Posted in Sertar cu mărunţişuri

Punct şi de la capăt!

Început de săptămână, început de zi, început de an, începuturi. Oare câte lucruri trebuie să le mai luăm de la capăt până când se va întâmpla ceva?

Ne entuziasmează faptul că o putem lua de la început şi, pe cât suntem de entuziaşti, pe atât de repede ne oprim, poate – cel mult – la jumătatea drumului.

Ăştia suntem: noi curajoşii, noi ştiutorii, noi oamenii. Începuturi jalnice. Oare este cineva care să nu fi trecut prin astfel de experienţe? Nu!

Toţi am avut parte de eşecuri, însă cel mai important este să fi învăţat lecţia fiecărui eşec, puterea fiecărui început şi lupta pentru a merge mai departe. Când eşti la început de drum nu trebuie să laşi speranţele să moară. Nu trebuie să laşi credinţa să-ţi fie sfărâmată, destrămată de îndoieli şi îngrijorări. Caută să rămâi puternic şi crede în acest nou început pe care doar Dumnezeu ţi-l poate oferi.

Şi dacă te gândeşti să-ţi clădeşti viitorul bazându-te pe forţele proprii, opreşte-te. Pune un punct mare şi ia-o de la capăt, dar de data aceasta împreună cu Dumnezeu. Fără El nu te poţi bucura de binecuvântări. Fără El finalul nu este altceva decât un alt eşec adăugat pe lista marilor eşecuri ale vieţii tale. Aşa că… repet: punct şi de la capăt. Încheie capitolele vieţii tale şi scrie împreună cu El alte capitole, mai frumoase.

Dacă relaţia ta cu Dumnezeu are nevoie să fie restaurată… caută să urzeşti un nou început. Acum nu e prea târziu să o iei de la capăt, să faci lucrurile aşa cum trebuie. Mâine, diseară… s-ar putea să fie prea târziu. Nimeni şi nimic nu garantează că inima ta va mai bate atunci. Dar acum poţi alege. Ai şansa unui nou început. Bucură-te din plin de această şansă.

Pune punct şi lasă-L pe Dumnezeu să creioneze viaţa ta începând de acum! Punct şi de la capăt! Acum ai şansa unui nou început! Bucură-te de ea!

Advertisements

4 thoughts on “Punct şi de la capăt!

  1. Ne propui o permanenta resetare a inceputurilor…Interesant. Cel putin pentru mine, atunci cand am sansa unui nou inceput, o iau de la capat altfel decat am inceput-o prima data. Pentru ca inceputurile in reluare imi atrofiaza elanul, chiar de la primul pas. Si stii cand ma arunc inainte inspre noi inceputuri? Dimineata, cand mintea, dar mai ales sentimentele imi certifica si intareste promisiunea Domnului de reinnoire a bunatatilor Lui. Lasa-te mangaiata de Cel Preinalt si mai binecuvanta-ne cu cuvinte frumoase!

  2. Felicitari ! Continuitatea vad ca este o caracteristica a noului blog lansat in blogosfera evanghelica. Asa cum ma si asteptam mesajele tale sunt consistente si binevenite. Se observa atenta ta preocupare fata de limba romana.

  3. imi place acestea sfaturi chiar mi-au dat de gandit si o sa incep si eu de la inceput cu unule lucruri ca am inceput sa-mi fac unele planuri si prea putin l-am implicat si pe Domnu in ele. Domnul sa va intareasca si sa te ajute sa fii in continuare tot asa de aspra cu lucrurile care apartin de Dumnezeu…

  4. Viata este o intreaga lupta si cum stii mai bine sa te lupti cu atat izbutesti mai bine in viata. Totdeauna trebuie sa traim cu speranta zilei de maine, ca maine poate va fi mai bine.Dar toate acestea cu ajutorul bunului Dumnezeu.
    Dar sa nu uitam ca, SPERANTA MOARE ULTIMA. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s