RSS

Sunt… fata cu creioanele

08 Jan

Unul dintre numele mele este fata cu creioanele, asta pentru că obişnuiam să-i ofer creioane uneia dintre cele mai dragi prietene ale mele care, împreună cu tatăl ei, avea o întreagă colecţie. Zilele trecute am primit câteva creioane şi o agendă pe a cărei copertă erau desenate. M-au podidit lacrimile la gândul că tatăl prietenei mele nu mai este în viaţă şi nu mi se mai spune fata cu creioanele, dar eu am rămas aceeaşi. Însă gândurile mele nu s-au oprit aici. Linii, puncte, cercuri… Care este conturul vieţii mele, care este conturul vieţii tale? Cum arată schiţa vieţii mele, cum arată schiţa vieţii tale? Care este următoarea linie care se conturează în viaţa ta? Şi, cel mai important lucru, m-am întrebat în mâna cui se află creionul vieţii mele? Adesea suntem gata să punem mâna pe linie, pe echer, pe compas şi facem măsurătorile pe care le considerăm necesare. Ne închipuim cam cum ar trebui să arate şi ne dăm la schiţat… nimic altceva decât conturul vieţii noastre.

Fără să vrem sau cu bună ştiinţă îi lăsăm şi pe cei din preajma noastră să corecteze, să retuşeze unele linii şi schiţa arată cum arată. Uneori folosim doar creioane, alteori şi creioane colorate pentru că, spunem noi, vrem să dăm culoare dorinţelor şi planurilor noastre.

Dar am înţeles un lucru. De fiecare dată când creionul va fi în mâna mea, am toate şansele să greşesc, am toate şansele ca visurile mele să fie limitate, am toate şansele să fac un desen dacă nu urât, cel puţin incomplet. Provocarea cea mai mare pentru mine a fost să las creionul vieţii mele în mâna lui Dumnezeu, să cred că ascuţitoarea Lui va şti să dea dimensiunile cel mai potrivite creionului. Văd şi voi vedea lucrul acesta… şi fie că unele momente din viaţa mea vor fi îngroşate sau abia conturate, eu voi fi mereu sigură de faptul că acel creion trasează lucrurile cele mai bune pentru mine! Sunt fata cu creioanele, cea căreia îi place să deseneze, însă atunci când vine vorba de viaţa mea, învăţ să aleg să-l las pe Dumnezeu să creioneze următoarea schiţă, următorul tablou şi am încrederea că din mâna Lui nu pot vedea decât cele mai frumoase schiţe, cele mai frumoase desene, doar opere de artă. Cât despre culoare, pensula Sa nu ştie să dea greş. Şi da, viaţa mea chiar este plină de culoare! Dumnezeu este Artistul meu preferat. Şi cât de minunate sunt creaţiile mâinii Lui! Merită toată admiraţia noastră!

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on January 8, 2010 in C'est moi!

 

Tags: , , , ,

4 responses to “Sunt… fata cu creioanele

 1. Kllaudia

  January 8, 2010 at 8:46 pm

  Imi amintesc de cum iti spunea tati: fata cu creioanele…. Pentru mine vei fi mereu fata cu … creioanele! Si, intr-adevar Dumnezeu este Un Artist!

   
 2. Larisa

  January 8, 2010 at 8:50 pm

  Avantajul folosirii creionului este ca desenul se poate sterge. Oricand poti corecta un lucru facut cu stangacie sau din greseala, un desen urat sau incomplet. La cine e radiera?

   
 3. lucky_mikydutza

  July 13, 2010 at 1:18 am

  Radiera e la Dumnezeu si inseamna iertare.Cele mai frumoase schite suntem noi, oamenii…Dumnezeu este un artist desavarsit, este Creatorul.Linia vietii noastre atata timp cat va fi trasata de noi, fara comuniune cu Creatorul nostru…va fi o curba stangace care ocoleste calea directa catre noi insine.Numai Dumnezeu ne poate ajuta sa gasim aceasta cale…calea catre noi insine si calea catre El.Foarte frumoase gandurile tale!Felicitari!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: