Posted in Fireşte!

Nu mi-e ruşine de Dumnezeul meu!

Pavel, prin scrisoarea sa către romani, ne aminteşte un lucru extraordinar: nu trebuie să ne fie ruşine nici de evanghelia lui Hristos, nici de Hristos Însuşi, ba dimpotrivă, plini de curaj, să fim gata să le vorbim oamenilor despre Dumnezeul nostru. Aceasta este datoria noastră!

Problema însă, este că trăim într-o societate în care Dumnezeu este undeva la periferie, marginalizat. A fost alungat din preocupările noastre, din timpul nostru, din mintea şi chiar din inima noastră. Şi noi suntem vinovaţi că am lăsat toate acestea să se întâmple.

Dacă prima noastră preocupare din zorii zilei ar fi să ne întrebăm cum să-L facem mai bine de cunoscut pe Dumnezeu… poate că ne-am găsi cuvinte mai potrivite, alungând teama de a nu fi înţeleşi.

Dacă am face un inventar al tuturor momentelor în care L-am scos pe Dumnezeu din discuţie pentru că ni s-ar fi părut nenatural, nepotrivit şi chiar jenant să-L amestecăm printre amănuntele vieţii, dacă am număra toate momentele în care ne-a fost ruşine să vorbim despre El când subiectele tabu păreau să fi captat atenţia tuturor… Şi dacă ne-am simţi câtuşi de puţin vinovaţi de nefericirea celor din jur cauzată în mod indirect şi de noi pentru că nu le-am spus ce ne face fericiţi (şi anume Dumnezeu care ne-a dat sens vieţii) poate că măcar asta ne-ar determina să trăim altfel, să nu ne mai fie teamă sau ruşine să vorbim despre Dumnezeu.

Şi aşa cum, în mod natural, ne dorim protecţia şi ajutorul Lui, într-un mod la fel de natural să Îl luăm în discuţiile noastre! Trebuie să ne învingem orice urmă de teamă, ruşine sau îndoială şi, plini de curaj, să îi oferim lui Dumnezeu locul care i se cuvine în viaţa noastră, în orice moment al vieţii!

Advertisements

One thought on “Nu mi-e ruşine de Dumnezeul meu!

  1. Buna din nou, nu zici deloc rau ba din contra asa e corect fata de Tatal nostru ceresc, dar din pacate nu e asa. Hai sa incercam impreuna sa trimetem in fiecare zi cate un mesaj la toti oameni. Ce spui de asta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s