Posted in Ceaşca vieţii

Pasionat de sfinţenie

După intrarea în Ierusalim, următorul episod creionat de Evanghelii este cel în care Isus intră în Templu. Face acest lucru pentru a doua oară, însă cu acelaşi scop: curăţirea lui. Răstoarnă mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei şi, plin de mânie, strigă: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune”. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari. Se pare că primul dar şi ultimul mare act public al lucrării lui Isus, pe pământ, a fost această curăţire a Templului. Acestea sunt singurele momente în care Hristos este în postura unei persoane pline de mânie. Motivul? Pasiunea Lui pentru sfinţenie!

Dubla curăţire a Templului în cei 3 ani de lucrare subliniază dorinţa lui Isus ca sfinţenia să fie primordială în viaţa creştinilor. El avea să moară pentru oameni, pentru Biserică… De ce? Ca s-o sfinţească!

Templul ar fi trebuit să fie o casă de rugăciune şi nu o peşteră pentru tâlhari. Dar oamenii nu înţeleseseră şi gândurile lor nu erau îndreptate spre Dumnezeu şi spre închinare, ci spre câştig. La prima vedere, s-ar putea spune despre cuvintele lui Hristos, cum că Templul a devenit o peşteră de tâlhari, că sunt doar cuvinte spuse la mânie şi că a fost prea dur în acel moment. Însă, de fapt, acesta era un principiu pentru El. Sfinţenia era sfinţenie pentru Isus şi dorinţa Lui cea mai aprinsă era ca oamenii să înţeleagă acest principiu al sfinţeniei.

El era pasionat de sfinţenie şi a fost gata să plătească preţul sfinţirii, al curăţirii. Întrebarea care se pune este cine suntem noi. Ne numărăm printre cei care mergeau în templu ca să se roage sau suntem tâlharii care făceau din Casa lui Dumnezeu o peşteră în care interesul propriu domina viaţa?

Cu siguranţă prezenţa lui Hristos a fost inconfortabilă pentru preoţii şi cărturarii din acea vreme şi prima lor dorinţă era să-l omoare pe Isus, însă nu ştiau cum să facă acest lucru şi erau timoraţi de faptul că NORODUL ÎI SORBEA VORBELE DE PE BUZE. Cu siguranţă şi acum sunt mulţi cei care nu-L doresc pe Hristos, dar şi mulţi cei care îi sorb cuvintele de pe paginile Scripturii. Noi printre care dintre ei ne numărăm? Cum arată templul inimii noastre? Ni l-am lăsat curăţit sau continuăm să trăim ca nişte tâlhari? Dorinţa lui Hristos este sfinţirea noastră… Haideţi să-L lăsăm să înceapă procesul curăţirii minţii şi inimii noastre şi, deopotrivă, să-L lăsăm să ne înveţe cum să trăim cu cerul în suflet, pasionaţi de sfinţenie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s