Posted in Se întâmplă!

Stâlpi de rezistenţă

Nu la întâmplare am postat zilele trecute una dintre rugăciunile lui Aiden Wilson Tozer, o rugăciune potrivită pentru vremurile în care trăim, vremuri în care vocile oamenilor sunt mai stridente decât vocea lui Dumnezeu. Se vorbeşte la nesfârşit despre criză, despre măsurile mult prea aspre date de politicieni pentru a scoate ţara din impas. Noi îi ascultăm pe ei, pe specialişti, pe cei care se pregătesc de greve. Şi ne dăm şi noi cu părerea, îi ostoim pe cei greşiţi şi, dacă ne-ar sta în putere, am da orice să putem face noi dreptate. Şi în tot acest tumult, în acest vacarm ne este greu să mai auzim vocea lui Dumnezeu, Cel care spune: “Voi staţi liniştiţi! Sunteţi ai mei! Eu vă port de grijă!” Însă această asigurare pe care ne-o dă Dumnezeu trece pe lângă urechile nostre asurzite de refrenul crizei.

Suntem creştini? Pentru noi lucrurile ar trebui să fie altfel! Ar trebui să fim stâlpi de rezistenţă când tot acest cutremur al vremurilor loveşte în plin în oamenii din jurul nostru. Nu suntem chemaţi să fim fricoşi, să plângem de teamă că nu vom avea ce mânca sau că nu vom rezista. Ba vom rezista prin puterea pe care o primim de la Dumnezeu.

Am spus-o şi-am s-o repet mereu, pentru că şi mie mi-a fost de folos când mi s-a amintit asta: aceeaşi putere pe care Dumnezeu a folosit-o ca să-L învieze din morţi pe Isus, aceeaşi putere ne este pusă la dispoziţie astăzi ca să fim stâlpi de rezistenţă, turnuri de scăpare în aceste vremuri în care nu criza, ci Dumnezeu ar trebui să vorbească prin noi, prin Cuvântul Lui.

Te încurajez ca astăzi să-ţi ridici privirile de pe circumstanţele în care te afli şi să priveşti la Dumnezeu. Lasă ca glasul Lui să fie mai puternic decât orice glas al acestei lumi.

Azi e ziua cea mai potrivită să fii puternic, să înveţi se te bazezi pe Dumnezeu, să-L crezi pe cuvânt atunci când îţi spune că este în control, că eşti sub privirile Sale! Suntem chemaţi să trăim prin credinţă. Chiar şi în vremuri de criză!

Aşadar, în vremuri de criză, credinţă. Mai multă credinţă! Şi urechi care să-L poată auzi pe Dumnezeu…

Advertisements

One thought on “Stâlpi de rezistenţă

  1. Cu siguranta ai descris foarte bine situatia din ziua de azi. Nu de curand si eu ma plangeam ca vai criza in sus si in jos, legi din ce in ce mai nepotrivite, etc. Dar de curand mi-am propus sa traiesc secretul multumirii si in orice lucru greu sa gasesc si un motiv de multumirea. Bineinteles ca in tot procesul asta este nevoie de multa credinta si nadejde, dar acum avem cele mai mari sanse sa stralucim intr-o lume total numultumita si lipsita de nadejede. Si prin puterea lui Isus vom reusi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s