Posted in Se întâmplă!

Scrisoare deschisă

Pentru o perioadă am lipsit din lumea virtuală, însă absenţa mi-e motivată, cel puţin din punctul meu de vedere. Asta nu înseamnă că voi nu sunteţi importanţi, dar înseamnă că a fost decizia cea mai potrivită şi corectă. Dar, partea bună a fost că aşa am putut să văd ce însemn pentru unii dintre voi, şi aici mă refer la cititorii mei fideli. M-am bucurat aşa de mult de mailurile, mesajele şi telefoanele prin care mi-aţi spus că îmi simţiţi lipsa… Asta m-a pus o dată în plus pe gânduri.

Poate că unii (cei care nu mă cunoaşteţi) vă întrebaţi de ce scriu. Sincer, adesea aş prefera mai degrabă să petrec timpul citind o carte bună decât scriind, însă am înţeles (şi aici au avut un rol foarte important mentorii şi persoanele cu influenţă şi autoritate din viaţa mea) că trebuie să-mi fac partea mea, să fiu de folos atât cât mă pricep, în măsura în care s-a investit în mine, atât cât mă ţine plapuma, în ideea că nu am experienţa de-o viaţă a unor scriitori de 50-70… de ani. Deci nu scriu cu pretenţia că am o experienţă vastă, că sunt mai deşteaptă ca voi sau că am vreun merit. Dimpotrivă, sper să mă percepeţi aşa cum sunt eu: cu neajunsurile, minusurile şi limitările mele, iar Dumnezeu cu compensaţiile.

Deci, dacă este vorba de vreun merit, acelea nu-mi aparţin! Lui I se cuvin toate laudele! Într-o anume privinţă semăn cu Moise (şi-aici mă refer la bâlbâielile mele, şi cele… la propriu şi cele la figurat). Dar eu vin cu disponibilitatea mea, după principiul cui i se iartă mult, iubeşte mult!

Aşa că spun „PREZENT!” şi sper să găsiţi de bine, de folos, de interes şi de bun augur cele ce veţi citi pe paginile de internet pe unde mă perind! Vă mulţumesc pentru creditul pe care mi-l daţi! Mă onorează, dar asta nu înseamnă că voi face rabat de la ceea ce ştiu şi cred despre mine.

Aşa că nu-mi puneţi lauri, nu-mi daţi ecusane sau galoane. Prefer să-L las pe Dumnezeu să intre în scenă, iar eu să rămân după cortină, un fel de „sufleor” care doar scrie. Sau, poate mai corect: transcrie! Luaţi-mă aşa cum sunt.

Folosiţi ce vi se pare bun şi ignoraţi ce nu vi se potriveşte! Dorinţa şi aşteptarea mea este ca scierile mele să fie o motivaţie în plus de a vă apropia de adevăraţii mari scriitori şi oameni vrednici de urmat. Eu nu reprezint decât o primă şi măruntă treaptă, un prim şi timid pas. Şi, împreună, sper să fim provocaţi să învăţăm de la mai marii noştri cu entuziasm şi o inimă învăţabilă, deschisă!

P.S. O piesă care mă caracterizează destul de bine: http://www.youtube.com/watch?v=0AZJmxFwzss

Advertisements

2 thoughts on “Scrisoare deschisă

  1. Draga mea Roxana,
    Te incurajez si te sustin in tot ceea ce faci pentru ca esti un om vrednic de toata lauda!!!Razbesti in viata asta, care de cele mai multe ori nu e asa cum ne-o imaginam, plina de incredere, curaj dar mai ales cu bunul tau simt nemasurabil. Ma bucur ca m-ai acceptat ca fiind prietena, ma bucur ca poate uneori ti-am fost de folos, dar mai presus de toate ma bucur ca ma “iubesti” asa cum sunt, cu toate ale mele. Te imbratisez cu mult dor!!Esti un om care pe unde a trecut a trasat o linie in culori…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s