Posted in Ceaşca vieţii

Somn dulce!

Înțeleptul Solomon a vorbit în nenumărate rânduri despre înțelepciune și chibzuință. În acest context, la un moment dat el vine cu o remarcă interesantă: „Când te vei culca, vei fi fără teamă și când vei dormi, somnul îți va fi dulce.” (Proverbele 3:24)

Spuneam data trecută că somnul poate să ne fie furat – printre altele – de frici, de frământări și probleme și că Singurul care ne poate elibera de frică și de orice ne tulbură inima este Dumnezeu. Cred că nu la întâmplare contextul folosit de Solomon a fost înțelepciunea și chibzuința.

Trăim alert, în decursul unei zile înghesuim mult prea multe activități, nu toate de folos, și nu doar că ne aglomerăm singuri, dar îi lăsăm și pe alții să o facă. Nu avem abilitatea și uneori nici curajul de a tria, de a alege ce vom face peste zi, peste săptămână. Dar cred că a venit momentul să învățăm să o facem, nelăsând ca orice obstacol provocare sau frică sau să ne tulbure și zilele și nopțile.

Astăzi te încurajez să ceri înțelepciune și îndrumare de sus, pentru a (re)învăța să îți reorganizezi viața, pentru a nu te lăsa epuizat de iureșul vieții, controlat de voința oamenilor și nici încătușat de fricile care ți-au acaparat inima.

De multe ori toate acestea sunt peste puterile noastre… Dar azi vreau să îți amintesc că Dumnezeu poate. Și nu doar că poate, dar și vrea! Însă nu îți va dărui un somn dulce decât dacă îi vei cere mai întâi înțelepciune, îndrumare, o inimă eliberată de tot ce îți furase liniștea până atunci. E singurul mod în care te poți bucura de somn dulce și zile liniștite!

O viață mai ușoară și zilele trăite în tihnă încep cu o inima înghenunchiată înaintea lui Dumnezeu, învățabilă și dornică de schimbare.

Este și inima ta așa? Ce vei hotărî?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s