Posted in Ceaşca vieţii

Scena vieții

Am băgat de seamă, în ultima vreme, că cei din jur tind să ne tot spună ce trebuie să facem și ce nu, ce trebuie să hotărâm și ce nu e bine să alegem. Mulți, poate cu cele mai bune intenții, depășesc acea graniță care ar trebui păzită cu sfințenie, dacă mă întrebi pe mine, graniță care spune: până aici.

Intimitatea unui individ nu mai este respectată, ci mai degrabă invadată și devenim astfel bulversați sau chiar dependenți de semeni. Uneori parcă nu mai știm să trăim de unii singuri, apelând la cei care au știut până deunăzi să ne dicteze încotro să ne îndreptăm.

Trăim vremuri în care parcă ni se pun cuvintele pe buze, ni se plantează idei în pământul inimii și mergem și noi înainte… prinși în același vârtej din care devin tot mai greu să ieșim.

Nu îmi propun să te învăț ce decizii să iei, ce schimbări poți să faci, nici nu îți voi da un număr de pași ca rețetar pentru o viață cum ai visat. Dar pot să îți spun Cine știe cel mai bine ce se petrece în și cu lumea în care trăim.

Dacă te simți rătăcit, debusolat pe scena vieții, mai mult decât oameni remarcabili, mentori, personalități sau cele mai faimoase cărți, vreau să îți amintesc că viața aceasta și cea de dincolo… are un Regizor. Dumnezeu este Cel care orchestreaza toate lucrurile, El știe cel mai bine tot ce se petrece cu tine și în jurul tău.

Pe scena vieții tale trăiește viața ta, nu trebuie să fii o copie a nimănui, nu trebuie să trăiești în locul nimănui, după cum ți se dictează. Nu ai nevoie de suflori, de actori sau regizori amatori, de duzină. Viața ta poate fi o poveste frumoasă, dar numai când urechea ta va învăța să audă vocea Regizorului Suprem.

Fă liniște în inima ta și lasă-L pe El – și pe nimeni altcineva – să-ți conducă pașii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s