Posted in Ceaşca vieţii

O clipă de liniște

Era târziu azi-noapte când am adormit. O perioadă nu a fost posibil să stau până târziu în noapte pentru a mă putea bucura de lectura unei cărți bune, însă aseară… a fost cu putință. Așa că  m-am bucurat de câteva clipe de liniște deplină. Parcă a fost ceva mai ușor să îmi pun ordine în gânduri. Și chiar am savurat acele momente cuprinsă de mirare. Nu-i așa că vremurile în care trăim ne fac să ni se pară ciudată, parcă nelalocul ei… această liniște, parcă tot mai greu întâlnită?!

Acum… e ceasul amiezii. Mă gândesc că dincolo de zgomotul mașinilor, al oamenilor care trec pe stradă vorbind la telefon sau explicându-și cu fervoare, unii altora… te miri ce, dincolo de țipătul unui copil și croncănitul câtorva ciori care își fac veacul în copacii din preajmă… putem face liniște în cămara sufletului nostru. E ca și când am trage niște obloane imaginare și ne-am lăsa inima cufundată în tăcere.

Cu toții am citit despre suferințele prin care a trecut Iov. Îți mărturisesc că a stârnit umire și bucurie în mine o remarcă a lui Iov (în ciuda circumstanțelor prin care a trecut) referitoare la Dumnezeu, Căruia îi pasă de oameni, cu atât mai mult când trec prin perioade dificile: „El le dă liniște și încredere, are privirile îndreptate spre căile lor.” (Iov 24:23)

Mi-am zis: cum? El poate să îmi dea liniște și încredere? Mai mult decât o clipă de liniște pe care pot să mi-o ofer singură închizând calculatorul, televizorul, geamurile, trăgând obloanele? Da! Și de ce altceva să mai ai nevoie ca să mergi mai departe decât de liniște și încredere?

În vacarmul vieții avem nevoie de clipe de liniște, de un răgaz pe care să ni-l oferim pentru a ne trage sufletul, pentru a ne limpezi gândurile, dar mai mult decât acele clipe de tăcere, clipe departe de zgomote, sunete și tumult, liniștea inimii este unul dintre darurile speciale pe care numai Dumnezeu ni le poate face! Trebuie doar să cerem acest prețios dar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s